Vad var det som hände? - SR1-Opinion - www.sr1.se

Go to content

Vad var det som hände?

Den här sidan KAN visas...

Vad hände egentligen i söndags?! Det är nog en fråga som alla vi som analyserar opinion undrar. Miljöpartiet och Liberalerna skulle vara före detta riksdagspartier enligt den senaste analysen vi gjorde bara några dagar före valet, detta efter att Kristdemokraternas väl genomförda stödröstkampanj varit en succe. Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet skulle göra kanonval med 31.31 respektive 8.68 och 7.46 procent i valresultat. Våra siffror, vårt sätt att beräkna opinion med felindex är träffsäkert, och har tagits upp som mycket trovärdiga i olika etablerade mainstream medier under valveckan, bland annat under TV4´s valvaka under söndagskvällen. Dessa siffror har aldrig ljugit på det här viset förut, tvärtom så har vi rätt när alla andra institut har fel. Att beräkna opinion med de trovärdigaste instituten och deras egna felindex är en metod vi utvecklat och den har alltid givit oss en mycket sannolik bild om hur valutgången blir. En sak är säker: Det resultat som presenterades av valmyndigheten på söndagen skulle vi på SR1-Opinion aldrig basera en analys på!

SR1-Opinions Johan Jäderström satt bänkad framför TV4 med en laptop i knät. På laptopen visades livedata från Valmyndighetens hemsida som var vidarelänkad till val.se
  - Jag sitter vid TV4, jag är hur stolt som helst över att SR1-Opinions siffror och vår opinionanalys-metod har synts i etablerade medier under den senaste veckan inför valet, och jag blir ännu mer glad över detta när jag återigen får höra våra siffror i direktsändningen i TV4. Allt stämmer, MP ligger under spärren, som vi har förutspått och även L till och från, enligt livedata i laptopen. Det börjar bli en hel del valdistrikt som räknats klart, främst i Norrland och Skåne som jag förstod det. Nu händer det som våra analyser har pekat så himla starkt på; SD rusar, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 procent. Det här är jag vittne till, den sista siffran jag såg före krashen var 23 procent på val.se. Jag tittar lite på den intressanta diskussionen i TV4 studion och plötsligt, inom kanske en minut ser jag i vitögat texten "sidan kan inte visas". Jag trycker febrilt på F5 (uppdatera webbsida i Windows) men varken val.se eller valmyndigheten.se går att nå. Efter inlägget nedan har jag tagit del av screenshoots, och om dessa är äkta så krashade valmyndigheten.se och val.se på cirka 28 procent för SD.
  Att det pågår mer eller mindre omfattande valfusk runt om i landet, främst mot högerpartier, och då idag framförallt SD & AfS tror jag att de allra flesta förstår, det finns dessutom en hel del bevis på detta i form av ljud, bild och filmupptagningar plus massvis av vittnesmål, bland annat från mig som 2006 bevittnade att uppskattningsvis 3000 riksdagsvalsedlar låg i Hästhagsskolans papperskorg på valdagen, det var lång kö till röstningen och jag var tvungen att besöka toan. Då var det Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna som var drabbade. Valfusket anmäldes till valmyndigheten, medier och JO. Valfusk i Sverige brukar innebära gömda eller kastade valsedlar, enskilda korrupta rösträknare eller helt enkelt att man isolerat valsedlar från de partier som det råder tabu runt, i en egen sektion så att alla andra i lokalen kan räkna ut vad väljaren ska rösta på om denne går till den enskilda sektionen.
  Få erkänner sympati med SD på grund av det tabu som främst medieetablissemanget skapat runt Sverigedemokraterna. Det är också detta tabu som gör att SD, under mycket lång tid framåt, kommer att vara underskattade i alla opinionsundersökningar och vallokalsundersökningar. Det finns exempel på SD-sympatisörer som t.ex blivit av med arbetet på grund av sina sympatier, som TV, radio, film eller medieprofil är det otänkbart att erkänna sympati till SD, dom som har gjort det blir utfrysta och avbokade från jobb. Det finns även en viss hotbild för en person som erkänner sympati med Sverigedemokraterna. Det här är bara några faktorer som indikerar på att något hände.
  Jag har även mottagit obekräftade påståenden från flera håll om att om att övriga partier hade runt 5.5% när valmyndigheten krashade. AfS har aldrig tidigare deltagit i val. Stämmer dessa uppgifter så hade SR1-Opinion fel om AfS, minst två tredjedelar av de övriga rösterna borde rimligtvis vara AfS röster.
  Min spontana tanke direkt i och med krashen var att någon tryckt på nödstoppet. Och den tesen stärktes rejält med tanke på den näst intill robotmatiska nedgång av 0.1 procentenheter som SD gick igenom direkt efter krashen. Samtidigt som SD sakta men säkert dyker ner mot 17.7 procent så kliver både Liberalerna och Miljöpartiet över riksdagsspärren. Jag sparade, efter bästa amatörmässiga förmåga, ner webbplatsdatan från flera stora medier, efter krashen. Jag sparade även ner en del webbplatsdata från valmyndigheten.se, då sajten återigen fungerade, några timmar efter krashen. Webbplatsdatan finns på http://www.sr1.se/val2018data.zip
  Under tisdagen påstod bland annat en moderat riksdagsman på sitt twitterkonto att jag är påhittad, SR1-Opinion inte existerar (detta trots att våra siffror revolutionerat valveckan) att vårt facebook-kontot är fake, att webbplatsdatan är fake och sist men inte minst, att sidan www.sr1.se är fake och inte existerar. Foliehatten på säger jag. Jag kanske ska påminna alla om att jag är riktig. Jag är dock inte en offentlig person. Jag har så klart en egen politisk uppfattning men respekterar dem som tycker tväremot, så länge inte dem inte syftar till att skada andra människor. Jag har några diagnoser, bl.a Autism och Aspergers syndrom, som påverkar mitt driv och min strävan efter att det ska gå rätt till, jag hatar sådan här, det gick uppenbarligen inte rätt till i tisdags - Det här är doping!
  Moderaterna skulle fått 13 procent i riksdagsvalet 2018, enligt SR1-Opinion, Socialdemokraterna skulle fått 21 procent, så det finns all anledning för en moderat att misskreditera mig och SR1-Opinion.
Jag ber er respektera att jag inte är en offentlig profil. Jag levererar siffrorna och förhoppningsvis bevis på vad det var som exakt hände i söndags. Jag har fått kontakt med massvis med människor, allt från underground, darknet hackers till offentliga personer de senaste dygnen. Finns det skit att gräva upp så kommer den upp. Och det jag eventuellt får in kommer att skickas till chefsredaktör Chang Frisk på Nyheter Idag. Det är en bra tidning, dom gräver upp skit i alla hål. Ingen skillnad på om man är sosse, moderat eller sverigedemokrat. N.I gräver oavsett. Här är inlägget oredigerat (länken till valdata stämmer inte längre, ny länk ovan i texten).
Jag kan även tillägga att jag till stor del använder tal till text funktionen när jag skriver facebookinlägg och det finns i och med detta några mindre formuleringsfel nedan i texten:


Hej! Jag är spärrad från att göra inlägg i grupper fram t.o.m 24 september (alla grupper på FB)
Detta hände efter att jag har gått ut med sparad webbplatsdata och bett kunnigt folk om att analysera denna data i olika grupper på Facebook. Jag är helt censurerad och det är möjligt att jag inte ens kan posta det här inlägget. Hjälp mig snälla att kopiera ut det här i olika forum och grupper, hälsa från Johan på SR1-Opinion.
Någon som kan analysera webbplatsdata http://84.217.10.36/val2018data.zip (Ab, Ex, SvD, SVT - livedata efter kraschen på valmyndighetens live rösträkningen, samt även webbplatsdata valmyndigheten efter att sidan börjar att fungera igen flera timmar senare)
SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi sista åren, vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se (jag hade misstankar om att detta skulle hända om Sverigedemokraterna skulle explodera i valresultatet) media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten... Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt, jag tittar vad Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Jag granskar Expressen så gott jag kan, men sparar även ner webbplatsdata från flera av de valda stora TV och webbtidningarna. Det som jag kan se är att Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida, jag är rätt dålig på att analysera webbplatsdata, (webbplatsdata från SVT, SvD, Expressen och Aftonbladet under pågående SD-nedgång, och under valmyndighetens krash, sparad i lämkad ZIP fil. Valmyndighetens livedata efter krashen finns även med i länkad i ZIP-fil, kanske någon kunnig här även kan gräva lite i detta?)
Jag kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten. i om denna live rapportering efter krashen, men som sagt, jag är ingen expert på detta. Stämmer detta så undrar jag vart fick de sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!? Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva som räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände igår egentligen? Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att Sverigedemokraterna får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar, det har aldrig hänt förut och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen alltså är detta MÅSTE vara ett omfattande valfusk, det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare - Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin. Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? S har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018 Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade? Hjälp demokratin att utreda detta - Finns det konkreta bevis på ett omfattande valfusk som svensk media och valmyndigheten utfört tillsammans så finns det en tidning som kommer att ta upp detta: Nyheter Idag
MVH Johan SR1-Opinion,

Material sänds till sr1-opinion@protonmail.com
Back to content