Sveriges största tidningar spelade SD rakt i händerna - SR1-Opinion - www.sr1.se

Go to content

Sveriges största tidningar spelade SD rakt i händerna

Sveriges största tidningar spelade SD rakt i händerna.
Publicerad 20 september 2010 kl 07.53
I går morse slog jag upp tidningen och blev förvånad att se svensk medias direkta attack mot SD. Jag har lärt mig en sak här i livet, när "objektiv" media tar ställning och säger åt sina läsare vad dessa ska rösta på så blir det ofta en tvärt om effekt. Hur kunde svensk media göra ett sådant inkompetent misstag? Om en skolklass har två rötägg som beter sig och läraren konstant hackar på bara ett av dessa rötägg så får denne klassens sympatier. Detta såg vi i gårdagens val, jag pratar så klart om vänsterextrema Vänsterpartiet och högerextrema Sverigedemokraterna. Vänsterpartiet går till val på odemokratiska grunder där våld och hot mot politiska motståndare, sabotage i form av vandalism och störande av torgmöten förekommer, till och med höga V-toppar har varit med och deltagit. Lars Ohly skanderade "rasister" mot Jimmie Åkesson samtidigt som denna ställer sig bakom en ideologi som genom folkmord mördat över 200 miljoner människor. Svensk media är mycket tolerant mot svensk vänsterextremism och kommunism. Lars Ohly inledde sitt valtal med den känna kommunistfrasen: "Kära kamrater".
Jag är övertygad om att en totalt objektiv granskning är den enda medicinen mot höger och vänsterextremister. Svensk media har länge blundat för våldet och de odemokratiska handlingar som extremvänstern begår, detta med resultatet att den hårt granskade extremhögern fått sympatier av svenska folket.
Sveriges befolkning har i valet 2010 gjort högerextrema Sverigedemokraterna till ett större parti än vänsterextrema Vänsterpartiet och allianspartiet Kristdemokraterna. Vi har nu två partier som inte är rumsrena i vår riksdag. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.
Insikten av detta är väldigt viktig om vi vill få bort kommunism och rasism från riksdagen tills nästa val, valet 2014. Valet av partiledare, tillsammans med skattehöjande politik fällde inte oväntat Socialdemokraterna. Mängder av traditionellt socialdemokratiska väljare röstade i stället på Alliansen och Sverigedemokraterna. Socialdemokraternas samarbete med extremvänstern är helt klart en bidragande orsak till att Sverigedemokraterna fått sådant stort stöd bland väljarna.
Nu lämnar jag över ansvaret till media. Mitt råd till svensk media är att inte säga åt svenska folket vad dom inte ska rösta på, effekten av det ser vi ett tydligt resultat på nu. Sverigedemokraterna hade mellan 4.1-4.6% av rösterna i opinionsundersökningarna gjorda på lördagen. Ett kampanjen "vi gillar olika" höjdes stödet till Sverigedemokraterna med 1.1-1.6%.
En lika hård medial granskning av vänsterextrema, kommunistiska partier som av högerextrema främlingsfientliga partier måste från och med nu ske i svensk media. Annars kommer stödet och sympatierna till Sverigedemokraterna öka ännu mer och klyftorna att växa. Min övertygelse säger mig, att ta debatten, både mot främlingsfientlighet och odemokratiska kommunister. Första anti-kommunistiska uttalandet på länge kom från centerledaren Maud Olofsson, som gjorde klart i partiledarutfrågningen att hon aldrig tänker samarbeta med varelse rasister eller kommunister. Jag tycker att fler politiker i landet skall sätta ner foten mot både kommunism och rasism, oavsett om dom tillhör Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Alliansen.
Miljöpartiet har bollen. Det vore fruktansvärt ansvarslöst av Maria Wetterstrand och Peter Eriksson om dom inte väljer att stödja den alliansstyrda regeringen. Dom behöver inte ens få igenom några krav, då den stora vinsten borde vara att Sverigedemokraterna inte får någon politisk makt i regeringen.
I en sann demokrati, där alla människor har lika värde och allas röst är lika mycket värd, finns ingen plats för varelse rasister eller kommunister. Men samtidigt ser vi en utveckling som måste vändas, vi har i Sverige haft en misslyckad integration med segregation som följd. Folkpartiets Nyamko Sabuni har lyckats vända den trenden men hon har ändå långt kvar att gå. Låt oss inte glömma att Vänsterpartiet har sin förankring i kommunism, år 1990, efter Sovjets fall, bytte partiet namn från Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) till Vänsterpartiet (V). Det är samma sak med Sverigedemokraterna, låt oss inte glömma att dom vuxit upp ur nynazistiska grupperingar.
Tillägg: (2018-03-24)
Sverigedemokraterna har tagit till sig av kritiken. Partiledaren Jimmie Åkesson har kastat ut de flesta rötäggen ur partiet och idag arbetar man i en mindre extremistisk inriktning. Det har även framkommit att Miljöpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna har extremister i sina partiled utan att ta itu med dessa problem liksom Vänsterpartiet, där man från medias håll i stället valt att gå djupare in i ett samarbete med dessa extremister. Bland annat så arbetar man tillsammans med "Researchgruppen", som delvis består av individer från extremvänstern, i syfte att genom hackning gräva upp smuts om Sverigedemokrater. Över lag så är det ett annat politiskt läge idag, men svensk media kör fortfarande sitt drev mot Sverigedemokraterna och försöker, med hjälp av falska opinionsundersökningar och vinklade nyheter, att driva opinionen bort från SD. Dom har inte lärt sig ett skit sedan valet 2010!     

Johan Jäderström
johan.jaderstrom@sr1.se
Back to content